De kunst van zelfonderhoud

door 7 jul 2019Geen categorie

We vinden het heel gewoon om de auto regelmatig een onderhoudsbeurt te geven. Maar hoe zit dat eigenlijk met onszelf? Ja, we gaan een of twee keer per jaar naar de tandarts en soms laten we een medische check-up doen. Maar verder dan dat gaat het eigenlijk niet. Dat is spijtig, want een mentale check-up is in deze tijd geen overbodige luxe. We leven per slot van rekening in een tijd die veel van ons vraagt. Soms teveel. Iedereen kent wel de voorbeelden op het werk, de opvoeding en niet te vergeten de relatie. We willen graag alle ballen tegelijk in de lucht houden.  Geen wonder dat stress en burn-out op de loer liggen. Voorkomen is beter dan genezen. Neem daarom eens tijd voor je persoonlijke balans, het zorgen voor jezelf,  jezelf onderhouden. Ook als je geen stress ervaart is het gewoon fijn om jezelf een ‘apk’ cadeau te doen. Gewoon een moment voor jezelf te nemen om te zien waar je staat en waar je naar toe wil. Ook dat is zelfzorg.

De kracht van kleur in combinatie met paardencoaching.

Zorgen voor jezelf vereist zelfkennis. Waar zit je kracht en wat zijn je valkuilen? Loopbaancoach en imagospecialist Nan Banens (www.nanbanens.nl) gaat met de deelnemers op zoek naar hun unieke powertype. Dit is een kleurpersoonlijkheid die laat zien wat je talenten, drijfveren en valkuilen zijn, hoe je in het leven staat, hoe je de dingen voor elkaar krijgt en waar je door een beetje balans(kleur) toe te voegen nog meer van je kracht kunt laten zien. Niet alleen aan het innerlijk wordt gewerkt, ook het gebruik van kleuren in je kleding komt aan de orde, zodat je in één oogopslag kunt laten zien wie je bent.

Met de kennis van hun powertype gaan de deelnemers vervolgens aan de slag met paardencoach Baukje van der Zwaag (www.santlicke.nl).  Zodra een deelnemer bij het paard staat, gebeuren er bijzondere dingen. Het paard oordeelt niet, maar spiegelt het gedrag en emotie. Vooral daar waar je nog niet volledig in je kwaliteit staat en onzeker gedrag laat zien,  wordt dat gespiegeld door het paard. Daarnaast biedt het paard je de mogelijkheid om te experimenteren met ander gedrag om met meer kracht in je kwaliteiten en talenten te staan.

Met de kennis van hun Powertype hebben de deelnemers in de communicatie met een paard ontdekt hoe ze hun kracht kunnen inzetten en hoe ze met hun valkuilen kunnen omgaan.

IMG-20190613-WA0000

Over Nan Banens

Coachen en in beweging brengen van mensen past voor 100% bij mij: “Inside Out”, van innerlijk (passie en talenten) naar uiterlijk (uitstraling).  Het gevoel om gelukkig te zijn in je werk en blij te zijn met de keuzes die je maakt in loopbaan & leven, dat gevoel wil ik graag aan je overbrengen.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat ik kan betekenen voor je? Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.