Dromen maken leven

door 17 jul 2019Geen categorie

Droom jij ervan om het roer om te gooien? Doen waarvan je in je hart zeker weet; “Daar word ik echt gelukkig van!”.
CBS-statistieken zeggen dat mensen vanaf vijfenveertig jaar nauwelijks van werk veranderen. Toch ken ik ze, als loopbaancoach begeleid ik deze mensen. Mensen die alle zekerheden hebben opgegeven om hun droom te realiseren.

DIT IS HET VERHAAL VAN PETRA

Petra is moeder van drie kinderen, oma van vijf kleinkinderen en getrouwd met Fred. Na een lange periode van dagelijks intensieve mantelzorg voor een dierbare, komt voor haar uiteindelijk dé cruciale vraag: “Wat nu?”
Sport is bij Petra van jongs af aan de rode draad in haar leven geweest. Ze volgde diverse sporttrainingen en behaalde haar master in sportwetenschappen. Daarnaast had ze een uitgebreide loopbaan in de zorg en gaf ze o.a. les aan de sportacademie.

GEEN WOORDEN MAAR DADEN

Petra heeft een doel: een eigen sportschool. Daar kan zij haar passie en kennis overbrengen op anderen. Ze wordt ondernemer; stelt een bedrijfs- en financieel plan op, gaat op zoek naar een pand, investeert, organiseert, regelt en doet. Zeven dagen in de week, maand in en maand uit keihard werken, maar met veel plezier.
Vijftig jaar is ze als ze haar sportschool opent. Ze doet waar ze in gelooft en dat is meer dan alleen sport. Petra gaat voor balans; geest, voeding en bewegen. Dit is waar Petra en haar team aan werken.
Haar gym FITZO bestaat nu vijf jaar. Dolblij is Petra met de stap die ze toen heeft gezet. Ja, er is durf, moed en doorzettingsvermogen voor nodig. Vertrouw op jezelf en ga niet mee met hypes, volg je passie en doe waar je in gelooft. Dromen zijn mooi. Maar je droom leven is nog veel beter.

Tips van Nan:
Stel jezelf deze vragen:

  • Wat maakt mij gelukkig?
  • Wat maakt mij uniek en wat zijn mijn talenten?
  • Wat moet ik nog leren? (Een persoonlijkheidstest kan je hierin ondersteunen).

Welke acties moet ik ondernemen

  • Vraag feedback aan diverse mensen over jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten. Zet hun feedback af tegen jouw bevindingen.
  • Controleer bij diverse mensen of jouw toekomstbeeld over jouw droombaan of functie overeenkomt met de werkelijkheid.
  • Scherp dan eventueel je plan en ontbrekende kennis aan.
  • En last but not least: Begin vandaag! Wat is de kleinst mogelijke stap die je nu kunt zetten om jouw droom te verwezenlijken?

Over Nan Banens

Coachen en in beweging brengen van mensen past voor 100% bij mij: “Inside Out”, van innerlijk (passie en talenten) naar uiterlijk (uitstraling).  Het gevoel om gelukkig te zijn in je werk en blij te zijn met de keuzes die je maakt in loopbaan & leven, dat gevoel wil ik graag aan je overbrengen.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat ik kan betekenen voor je? Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.